Glasine: Windows phone 8 zvan „Apollo“ dolazi na sve WP uređaje?! (izmjena)

Zadnje vrijeme se po blogovima piše kako operateri ne preferiraju Nokia Lumia mobitele, kako nisu dovoljno kompetentni, precijenjeni… To je otišlo do te mjere da su neki blogovi unatoč hvaljenju Lumija nisu preporučali njihovu kupnju. Ipak je jedna stavka donijela dodatnu zabrinutost, hoće li Lumije dobiti novu nadogradnju WP OS-a „Apollo“? E, mogli bi :).

Mobilna industrija se stvarno brzo mijenja. Dok sam ovo pisao već se vijest promijenila

Kod kupovanja mobitela treba sagledati sve stavke, od onoga što nudi pa do onoga što može dobiti u budućnosti. Po meni bi bilo dobro kada bi Lumia serija pogotovo Lumia 800, 710i 900 dobili Apollo.

Engadget je došao do informacije da će svi WP mobiteli dobiti Apollo nadogradnju, odnosno WP 8. Ova informacija dolazi od zaposlenika Microsofta znanog kao „Microsoft Evangelist“. Da nije fan već zaposlenik Microsofta dokazuje njegov LinkedIn profil, ali isto tako ja mogu biti CEO Nokije po LinkedIn-u. Al zasad mu vjerujem jer je ovo dobra vijest i sigurno će pomoći prodaji Nokia Lumia mobitela.

Promjena: Sad sam vidio da je The Verge dobio obavijest iz povjerljivih izvora da ipak Apollo neće biti dostupan za sve uređaje te da nakon Manga neće doći Apollo. Dali to znači da će Apollo ipak biti napredniji od WP 7.5? Ovo definitivno nije dobra vijest za sve one koji su kupili Lumiu 900, 800 i 710. Ali ovo još nije službena vijest pa ostaje na Microsoftu da se službeno oglasi.

Via