Lumia 900, još malo pa nestalo :)

Nije sve tako loše kao što se piše posljednjih dana. Nokia je postigla veliki uspjeh preko oceana gdje le Lumia 900 doslovno rasprodana.  Plava odnosno Cyan boja je rasprodana dok je crne Lumie 900 ostalo još malo. Nokia kaže kako proizvode nove modele najbrže što mogu. Problem koji je postojao s spajanjem Lumie 900 na PC je otklonjen te nije prouzrokovao pad prodaje.

Ono što kupce privlači je da za 100$ možete dobiti „flagship“ mobitel, a ako ga naručite prije 21.04.2012, At&t daje kupcima 100$ kredita, pa za dvogodišnji ugovor dobijete besplatan super mobitel. Ne znam hoće li i kako ova promocija pomoći zaradi ali se iskreno nadam nekom sličnom modelu prodaje u Hrvatskoj i šire. Zasigurno će svi poželjeti Lumiu 900.

Još jedna vijest je da Nokia uskoro započeti izgradnju tvornice u Vijetnamu vrijednu 300 milijuna $ koja bi trebala zaposliti 10 000 ljudi, a godišnje bi izbacivala 47 M uređaja do 2014 godine. Ovo je dio prestrukturiranja poslovanja i tvornica je smještena blizu dobavljača. S ovim pogonom Nokia planira brže povezati slijedeću milijardu ljudi na Internet (nadam se pametnim telefonima).

Via 1

Via 2