Nokia N9 dobila D&AD nagradu za interaktivni dizajn proizvoda, a Lumia 800 leti u visine

Nakon što je Nokia 808 osvojila nagradu za kamera inovaciju, stiže još jedna nagrada i svojevrsno priznanje Nokijinom uređaju i to za interaktivni dizajn. Nagradu jednom godišnje dodjeljuje D&AD (Design and Art Direction) a njihovo mišljenje je priznato važno u svijetu dizajna.

Nokia N9 bila je nominirana u dvije kategorije najbolji dizajn i interaktivni dizajn proizvoda. Ovu prvu nagradu je odnijela stvarno lijepo dizajnirana stolica dok je ovu drugu zasluženo odnijela Nokia N9. Laureatima je dodijeljena  „Žuta olovka“ koja je svjetski priznata nagrada a mogu je istaknuti samo nagrađeni proizvodi.

U žiriju je bio i Nokijin šef dizajna Marko Ahtisaari, ali nije imao pravo odluke prilikom glasanja. Ovo je značajna nagrada možda nepravedno zapostavljenoj N9 i odličnom i novom MeeGo Harmatan OS-u. Važno je napomenuti kako se među nominiranim uređajima našla i Nokia Lumia 800 naravno istog dizajna kao i N9.

Kad već Nokia Lumia 800 nije dobila nagradu od D&AD kao N9 za inovativni dizajn, zato je jedini mobitel koji je bio na visini od 32 kilometra, izložen temperaturi od -70°C te napravio najvišu fotografiju do sada snimljenu mobitelom.

Let meteorološkim balonom je organiziran u sklopu projekta ASTRA (Atmospheric Science Through Robotic Aircraft) kojim se želi istražiti upotreba jeftinijih tehnologija za promatranje atmosfere.U zraku je ostala 2 sata i 22 minute te sletjela u Cornwall. Više informacija potražite na Nokia Conversations blogu.

Via