Nokia se oglasila na nedavno danu lošu ocjenu kreditne agencije Fitch ujedno i najavila izgradnju tvornice u Vijetnamu

Nokia je dala svoj odgovor na negativnu ocijenu financijske tvrtke Fitch. Div je još uvijek jak premda mu je Fitch snizio kreditni rejting na „junk“ smatrajući kako se Nokia ne može vratiti na dobro poslovanje u 18 mjeseci. Po meni je to malo strogo jer smo u financijskom izvješću mogli vidjeti da unatoč gubicima imaju 4,9 milijardi € keša neto uz to upravo započinje izgradnja novog pogona za sklapanje mobitela u Vijetnamu. Taj pothvat bi im trebao smanjiti troškove pošto je tvornica blizu proizvođača dijelova a trebali bi zaposliti blizu 10 000 ljudi. Tvornica je građena u sklopu projekta „Next billion people on the Internet“ a započeti će s radom u 2013 godini. Taj projekt bi ih morao održati na vrhu mobilne industrije.

Nokia je doživjela pad u poslovanju ali je još uvijek fluidna te dovoljno moćna da se vrati nazad na vrh mobilne industrije kojom vlada zadnjih 14 godina. Diljem Hrvatske počela je jaka promidžba Lumia uređaja, te se reklame doslovno mogu vidjeti na svakom uglu, a i na svakom blogu.

Via

 

  • stipe

    Odakle su sve tri kreditne agencije – iz Sjedinjenih Američkih Država . A u Americi ništa nije sveto . Amerikanci se diče kao veliki domoljubi , a ustvari bi prodali svoju državu ako ponudite dovoljno love . U biti želim reći kako će te agencije raditi na korist američkih tvrtki , a u prvom redu Jabuke .


    • Ma meni ovo malo miriše na zavjeru, iako baš ne volim tako razmišljat ali namjerno rušenje jedne velike kompanije kako bi je neka druga (Microsoft) kupila za relativno male pare.
      Inače Ameri drže cijele financije svijeta.