Nokia u prvom kvartalu prodala preko 2 milijuna Lumia uređaja

Nokia je u prvom kvartalu prodala preko dva milijuna Lumia uređaja kako prenosi mob.hr. Izvješće o poslovanju u prvom kvartalu treba izaci 19.04, ali iz preliminarnog izvješća se može vidjeti kako Nokia nije dosegla željenu razinu prodaje. Međutim još je rano govoriti o pravim rezultatima koje je nova serija uređaja postigla, jer Lumije su počele stizati tek nedavno na tržište (4-5 mjeseci) te se pravi rezultati očekuju u 2 i trćrm kvartalu. Nokija je plasirala i svoj “flagship” Lumiu 900 koja je diljem Američkog kontinenta već pobrala simpatije te će zasigurno utjecati na prodaju.

Važno je naglasiti da je prodano i 73 miliona telefona, od toga 12 miliona “pametnih” telefona i kad izuzmemo 2 miliona Lumia uređaja vidi se da na Symbian otpada oko 10 miliona što upada u 4.2% prodaje, a to nije dobro (premda i nije čudno kada su po meni pre rano otpisali Symbian, pa je i normalno da će prodaja opadati).

Opet ponavljam, treba pričekati slijedeće kvartale pa vidjeti što je partnerstvo s Microsoftom donijelo. Do tada pročitajte recenzije Lumia uređaja na mob.hr 😉

 

Via

Izvor