Usporedba kamera: Nokia N8, HTC One X, iPhone 4s, SGS II i SG Nexus

Nedavno je Steve Litchfield iz All About Symbian napravio usporedni test kamera na Nokiama N8 i Lumia 800 te HTC One X, na kojem je Nokia N8 pobrala najviše bodova po njegovom mišljenju. Model iz 2010 još uvijek vlada segmentom mobilne fotografije, dok u 5 mjesecu ne dođe Nokia 808 Pureview.

U međuvremenu je izašao još jedan opsežan test kojeg je napravila PhoneArena na kojem su uz Nokiu N8 i HTC One X uspoređeni još iPhone 4S, Samsung Galaxy S II i Samsung Galaxy Nexus. U većini testova Nokia N8 još uvijek dominira u reprodukciji boja, fotografiji u zatvorenim prostorima, makro fotografiji i ekspoziciji. N8 nije pobijedila u noćnoj fotografiji i detaljima na fotografiji.

Nije mi namjera osporiti kvalitetu kamera ostalih uređaja, jer se ipak radi o mobitelima koji imaju odlične kamere i daju super fotografije, ali Nokia se stvarno potrudila i napravila odličan fotoaparat. Sad se čak razmišlja o ubacivanju kamera modula iz N8 u Lumia seriju.

Ipak kada se gleda ukupna upotrebljivost na N8 se ipak vide godine i stari hardver te tu novi uređaji dominiraju sa moćnim procesorima i velikom količinom rama.

Ako želite vidjeti i pročitati cijeli test te vidjeti usporedbe fotografija otiđite na AllAboutSymbian i PhoneArena.

Via