Video usporedba: Nokia Lumia 900, iPhone 4S i HTC One X

Od danas je Nokia Lumia 900 dostupna u At&t-u diljem SAD-a. Radi se o Nokijinom glavnom modelu koji bi trebao vratiti Nokiu na nekadašnju slavu. Lumia 900 LTE ima 4.3″ AMOLED Clear Black zaslon (271 ppi), 1,4 GHz (Scorpion) jedno-jezgreni procesor sa dodijeljenim grafičkim procesorom (Adreno 205).

Kučište je slično kao kod Lumie 800, jednodjelno, od obojanog polikarbonata i trebalo bi imati iste boje kao i spomenuta lumia, Magenta, Cyan, Antracit i možda bijela. Lumia 900 ima 8MP kameru sa Carl Zeiss lećama te dual Led osvjetljenjem, za razliku od Lumie 800 posjeduje i prednju kameru (1.3 MP) za govorne pozive. U Europi bi se trebala pojaviti uskoro, za koji mjesec iako se o datumu još precizno ništa ne zna. Europska verzija za razliku od one na američkom kontinentu neće biti LTE odnosno 4G. Naravno, Lumia pripada seriji sa Windows Phone operativnim sustavom, odnosno 7.5 Mango sa karakterističnim Metro sučeljem.

Već su startale razne usporedbe sa konkurentima u pogledu kamere, i brzine OS-a pa vam donosim usporedbu sa danas najboljim kamera telefonima, iPhone 4S, HTC One X. Sva tri mobitela imaju 8MP kamere. U prvom videu se uspoređuju kvalitete ekrana, dok se drugi video odnosi na kameru, brzinu ulaska u kameru te brzinu okidanja. Uživajte 😉

Via mynokiablog.com