Glasine: Nokia Donna dolazi u 09.2012?!

Bilo je vrijeme kada će krenuti prve glasine o dolasku slijedeće važne nadogradnje Symbian operativnog sustava “Donna” sada kada smo saznali da je “Calrla” aka Nokia Belle FP1 već objavljen. Symbian-developers.net su se dokopali dokumenta koji je procurio Nokiji a u kojem stoji da će slijedeća nadogradnja PR. 3.0 odnosno Donna stići u 36 tjednu odnosno rujnu ove godine.

Izvor nisu mogli otkriti, pa ipak uzmite ovo s dozom opreza jer moguće je da izvor nije pouzdan. Informacije o promijenama koje će donijeti Donna te fotografije sučelja nisu dostupne i poznate.

Naravno ako što doznamo prvi ćete biti obaviješteni 🙂

Via SymbianDevelopers


  • Nažalost, koliko sam čitao, neće podržavati prve Symbian^3 modele, no čak i to nije toliko bitno, koliko da je ovo vjerojatno zadnji Symbian update!


    • Ne, za Symbian^3 modele je namijenjen Belle FP1, dok će samo Belle uređaji (Nokia 808, 701, 700 i 603) dobiti Donna ili FP2 ili PR3.0 kako god se zvao. Tako stvari stoje za sada. Istin, ovo je onda najavljeni kraj Symbian podrške koju je Accenture obećao. Do 2016 će još vjerovatno popravljati Bug-ove i aplikacije, a onda je to to. Nokia će proizvoditi uređaje za Symbian do 2016 godine.