Jorma Ollila: Nokia će uskoro proizvesti tablete i "hibridne" uređaje!

Jorma Ollila, dugogodišnji predsjednik Nokijinog nadzornog odbora,  je u intervjuu za „Financial Times“ obznanio kako će Nokia u skoroj budućnosti izbaciti na tržište nekolicinu tableta i „hibridnih“ uređaja koji bi trebali osvojiti tržište. Naglasio je da su tableti važan dio tržišta te da Nokia tu mora uzeti dio kolača (bilo je i vrijeme). Nije točno objasnio koji bi to bili „hibridni“ uređaji i kada će točno doći na danje svjetlo ali je rekao da su totalno drugačiji od „pametnih“ telefona na koje smo navikli.

Najvjerojatnije će novi proizvodi biti predstavljeni na Nokia Word događaju koji će se dogoditi 25-26 listopada ove godine u Helsinkiju. Nokia bi trebala predstaviti svoje WP8 Lumije te najavljene tablete. Pretpostavljam da bi se tu mogli naći i „hibridni“ uređaji.

Također je Ollila rekao kako je Nokia napravila nekoliko pogrešaka 2008 godine kada su bili u vrhuncu mobilne industrije, te su imali znanja i sredstava napraviti nešto više ali su jednostavno bili previše tromi i te su podbacili.

Ove godine Ollila odstupa sa dužnosti predsjednika upravnog vijeća Nokije, kojeg je član od 1995 a predsjednik od 1999 godine, te je vodio Nokiju u dane najveće slave. Njegovo mjesto će preuzeti Risto Siilasmaa, utemeljitelj F-Secure-a.

Izvor

Via1; Via2