Nokia 311 i novo s40 korisničko sučelje

Sutra je navodno dan kada će nove Nokije 305, 306 i 3111 biti najavljene na Nokia događaju u Pakistanu. Radi se o prvim s40 „full touch“ uređajima koji će također imati i osvježeno korisničko sučelje. Zajedno s informacijom o novim uređajima pojavio se i korisnički priručnik koji nam je otkrio neke nove stvari koje su ubačene u s40.

Tako ćete uređaj moći koristiti offline, odnosno flight modu te slušati glazbu (čini mi se da je ovo već moguće)

Ono što je najzanimljivije je da će s40 uređaji dobiti SWIPE funkciju do sada viđenu na MeeGo Harmattan operativnom sustavu kojeg ima Nokia N9. To će omogućiti mijenjanje tri početna zaslona jednostavnim potezom prsta po zaslonu. Također će biti omogućeno otvaranje poziva potezom prsta po zaslonu.

Također je vidljivo i zumiranje štipanjem odnosno „pinch to zoom“ funkcijom, te pomična statusna traka koja će se spuštati povlačenjem prsta od vrha zaslona. Ovo su funkcije koje će dignuti s40 na višu razinu ako uopće govorimo o s40 OS-u. Možda je ovo Meltemi, MeeGo Lite? Ako nije, kako će tek onda oni izgledati 🙂

Dalje možemo vidjeti da će unutar OS-a bit ubačeni widgeti, Mape i HotSwap micro SD kartica.  S40 će biti stvarno moćni za „low end“ uređaje.

Pogledajte još par fotografija Nokije 311 stvarno ljepo dizajniranog s40 uređaja.

Via MyNokiaBlog