Nokia 808 će biti dostupna u svibnju!!!

Danas je na Nokia Conversations blogu objavljeno kako će se Nokia 808 naći na policama trgovina u ovom mjesecu. Još nije točno objavljeno kada, ali je poznato da je prvo biti dostupna na Ruskom i Indijskom tržištu. Nokia 808 PureView sa svojom 41MP kamerom predstavlja svojevrsnu prekretnicu u mobilnoj industriji te nema uređaja koji bi mu u tom segmentu konkurirao. Dolazi sa (Symbian) Belle FP1, koji jako dobro izgleda a sve to pogoni 1.3 GHz procesor uz podršku 512 RAM-a. Potreba mi je naglasiti kako 808 još ima jedan procesor, a nije dodatni GPU, koji ima svrhu obrade fotografija nastalih sa moćnom kamerom. O cijeni uređaja se već dugo nagađa, već se moguće predbilježiti za uređaj a cijena bi mogla iznositi od 550 do 600€.

Pogledajte neke demo fotografije napravljene sa Nokijom 808.

Via


  • Slažem se, to bi im bio idealan potez za vraćanje kupaca. Ako SGSIII bude koštao nekih 500 €, onda bi trebali staviti cijenu Nokije 808 300€, ma nek bude 400€, pa bi vidjeli rezultate prodaje. Išle bi kao lude 🙂


  • Po meni bi odlican potez Nokie bio staviti mobitel u niži cjenovni rang. Zbog specifikacija mobitel bi se prodavao, ljudi bi se vratili Nokiji, a onda kad izadju Win 8 postoji sansa da ostanu vjerni istima. Ovako platiš puno novaca za mobitel sa OSom za kojeg si najavio da ces umrtviti. Malo nelogicno, no zato ja sjedim doma a marketingasi iz Nokie u Nokiji :D.