Nokia Phi, Alpha i Lambda novi Nokia WP Apollo uređaji?!

Na benchmark testu se pojavila nova Nokia pod nazivom Phi. Radi se o Windows Phone uređaju koji ima najnoviju verziju WP Apollo softvera 8.0.9698.0. Unatoč mišljenju da je Microsoft otporan na curenje, koja kapljica uvijek nađe put do žednih blogera 🙂 Na drugoj fotografiji se može vidjeti da uz Phi stoji Pure. Možda je ovo prvi Nokia WP s PureView kamera tehnologijom?

Osim Nokie Phi našla se tu i Nokia Alpha te još jedan Pure samo sada Lambda, vjerovatno oboje „Apollo“ uređaji.

 

Ono što je još novo osim softvera je i naziv mobitela, odnosno možda Nokia odustaje od Lumia pa broj, već ide sa strategijom zasebnog nazivanja uređaja. Primjere smo mogli vidjeti na najavljivanim Nokia Prodigy i AC/DC.

 

Via MyNokiaBlog i NokiaPowerUser

 • Quaresma

  ocekujem dosta od Win8, ovo je stvarno glupo koliko je wp7 ogranicen


  • Ima dosta ograničenja, toliko da sam još na Symbianu. Slažem se da bi WP8 morao biti malo otvoreniji i bitno drugačiji od WP7.5 kako bi privukao nove korisnike.

 • stipe

  Moran se pohvalit da je to moja lumia i moj stari acer laptop 😉
  A zanimljivo je to da pise Phi i PurePhi kao i Lambda i PureLambda znaci mogle bi bit po 2 verzije jedna s PW , a jedna bez ….


  • Bravo, sad sam vidio. Slike su ti sad na par dobrih blogova he he.
   Vjerojatno će izbacit par modela, najavili su da će napraviti tanje pureview kamere, odnosno manje piksela vjerovatno i neće biti onako velika grba kao na 808.