Nokia povukla Skype za Lumiju 610

Nokia je ipak povukla Skype aplikaciju sa Marketplace-a kako prenosi Engadget, tvrdeći kako aplikacija funkcionira ali ne dovoljno dobro za Nokia standard . Skype je već prije tvrdio kako njihova aplikacija neće moći funkcionirati na 256 MB RAM-a koje nudi Nokia Lumia 610.Oni koji su do sada instalirali aplikaciju mogu i dalje u njoj “uživati” a ostali, ništa. Skype i Nokia ne funkcioniraju baš najbolje već od Symbiana. Poznato je kako Symbian aplikacija za Skype ne podržava videopozive što je stvarno apsurd. Valjda će Skype izbaciti noviju verziju aplikacije u kojoj će to biti omogućeno. Također se nadam da će izbaciti i neku “Lite” verziju aplikacije koju će moći koristiti vlasnici Ljepe Lumije 610. Na kraju Skype je ipak u vlasništvu Microsoft-a.

Via Engadget

  • zok

    Skype je već dulje vrijeme prilično smeće od aplikacije, kako mobilne tako i PC verzije. Npr. Nimbuzz, Fring i slične aplikacije zauzimaju 2-3 puta manje RAM-a, rade brže i fluidnije dok Skype zauzima RAM-a kao da se radi o nekakvom ozbiljnom programu. Na win7 npr. zauzima 70 MB, WTF!?! Jesu oni normalni?


    • Je, koristi dosta procesa ali i dosta podatkovnog prometa. Čujem da viber troši manje kb/MB za pozive od skype-a. Morati će ga malo poboljšat. Microsoft ipak mora opravdat svoje ulaganje