Video: 5 godina stvaranja PureView + nove službene fotografije snimljene s Nokijom 808

Pogledajte video o kreiranju uređaja s definitivno najboljom kamerom ikad viđenom do sada. Nokia je potrošila 5 godina ulaganja da bi razvila PureView tehnologiju i prenjela je u pametni telefon. Za sada veliku čast dobio Symbian odnosno Nokia Belle sa nadolazećom Nokijom 808. Pogledajte video:

Kako se bliži datum objave, koji je po nekim izvorima već trebao biti, spekulira se o cijenama Nokije 808. Po zadnjim informacijama koje kruže blogovima cijena bi trebala biti blizu 3000 kuna, što smatram dosta primamljivom cijenom za takav uređaj. Pretpostavka je da bi kod operatera on mogao biti bajem još 1500 do 2000 kuna jeftiniji, naravno sve ovisi o pretplatničkom paketu. Ono čemu se nadam iskreno je da će za razliku od Nokije 701, Nokia 808 bidi dobro promovirana i u ponudi najvećih operatera, makar ne bila Windows Phone Nokia.

PureView tehnologija bi se nakon Symbian uređaja trebala naći i kod WP Nokia modela, navodno do kraja godine. Vidjet ćemo 😉

Nokia je usput objavila još jednu galeriju fotografija napravljenih sa Nokijom 808, pa bacite pogled na Nokia Flickr račun gdje možete vidjeti sve fotografije u punoj veličini.

Via NokConv