Video: Nokia na International CTIA Wireless conference, nove Lumia aplikacije, Nokia 808 video!

Nokia tradicionalno sudjeluje na CTIA kongresu koji se ove godine održava u New Orleans-u. Nokia na žalost svih obožavatelja neće predstaviti nove modele, ali je najavila nekoliko novih stvari koje će razveseliti korisnike Lumie. Nokia je dogovorila partnerstvo s nekoliko tvrtki koje razvijaju aplikacije, te najavila kako će neke od njih u raznim segmentima uskoro pojaviti na Lumijama.

Po kategorijama to izgleda ovako:

Sport – ESPN i PGA Tour,

Igre: – Electronic Arts (EA) FIFA, NBA Jam, Madden, Tiger Woods, Mirror’s Edge i Yaghtzee

– Rovio: Angry Birds Space

Lifestyle: Groupon, PayPal i Tripodts

Zabava: AOL Entertaiment Hub

Vijesti: Times Magazine App i NewsWeek

Productivity: Box

Nadalje dobra vijest dolazi od Chris Weber-a , direktora Nokia US, koji je u dva intervjua najavio kako će nadogradnje na Lumije biti, te da će vlasnici Lumija imati sve nove nadogradnje koje će izaći u budućnosti (zvuči kao da bi Apollo mogao doći na Lumije 710, 800 i 900).

 

Chris Weber: “Both Nokia and Microsoft understand the importance for consumers to keep their devices fresh and updated. Without any announcements being made, we’re working to make sure people have fresh and updated experiences on any device they may have,”

Da ne bi bilo sve vezano uz Lumije, evo par informacija vezanih uz nadolazeću Nokiju 808.

Chris Weber je također najavio da će Nokia 808 doći na američko tržište i to slobodna bez ugovorne obaveze kod raznih operatera. Ovo je dobra vijest za Symbian s obzirom da je Nokijina glavna strategija osvajanja američkog tržišta bila preko Lumia uređaja. Dok ne dođe prva Lumia sa PureView kamerom, ovo će biti jednini Nokijin predstavnik PureView kamera, a to znači da Nokia još polaže vjeru u Symbian odnosno sada Nokia Belle. Moram se samo nadovezati da Belle FP1 radi izvrsno i da nikad nije bio fluidniji.

Naravno da je na CTIA Nokia došla sa 808 pa pogledajte par filmova snimljenih tamo 🙂

 

 

 

Via MyNokiaBlog; NokiaPowerUser; SymbianTweet