Glasine: Sadašnji WP uređaji će dobiti verziju WP7.7 a ne WP8 zvanu "Apollo"!

Da, opet glasine na temu koja će presušiti valjda 20.06 kada će se održati konferencija na kojoj će Microsoft dijelom otkriti slijedeću verziju svog operativnog sustava za mobilne uređaje. Glasina ovog puta dolazi od izvora navodno jako bliskog Nokiji i Microsoftu kako prenosi jedan poslovni njemački časopis. Navodno svi Windows Phone 7,5 (Tango) uređaji će umijesto Apolla dobiti malo “lakšu” verziju OS-a koja će nositi oznaku 7,6 ili 7,7. Nadogradnja na Windows Phone 8 OS neće biti moguća zbog hardverskih ograničenja točnije jednojezgrenih procesora koji su sada standard za WP uređaje.

Ovo je do sada najlogičnija glasina koju smo čuli. Za pretpostaviti je da je puno lakše napraviti vizualne promjene korisničkog sučelja te neke lakše zahvate na OS-u (integracija Skype-a unutar OS-a) nego mijenjati cijelu strukturu kako bi se uveo na primjer pravi Multitasking. Vjerovatno ćemo više ćemo znati na događaju koji će se održati za 14 dana.

Via MyNokiaBlog

  • mile

    Šta to znači da ču morat pričekat da Nokia izbaci neki dvojezgreni mobitel, ako hoču WP 8?


    • WP 7,5 će dobiti “lakšu” verziju WP8, dok će pravi WP8 ili Apollo dobiti svi noviji uređaji (vjerovatno će ih Bokia predstavili u listopadu).


  • Da, većina bitnih elemenata Apolla će biti sadržana u navedenoj nadogradnji.

  • Lex

    Ovo je nekako i logičan potez, ali mislim da se nemamo što brinuti da će ta verzija Apolla sadržavati sve što je bitno od WP8, naravno ne bude bilo podrške za full hd zbog jedne jezgre…