Nokia će sutra u SAD-u predstaviti Nokiju 808 Pureview

Noka USA je na službenom Facebook profilu jučer objavila par fotografija s datumom 18.06.2012. Na fotografijama su se nalazili Hawaii i Roland Tr-808. Naizgled nasumične fotografije imaju zajdeničko, osim datuma, broj 808 jer uz model Rpolandovog beatbox-a Hawaii imaju lokalni kod 808.

Danas je Nokia objavila novu poruku na profilu (Pureview. Like.) koja je definitivno dokazala da će sutra nakon dužeg razdoblja od zadnjeg službenog pojavljivanja Symbian uređaja (Nokia Astound ako sam u pravu) predstaviti Nokiu 808 Pureview, zadnji (valjda ne i posljednji) Symbian “flagship” uređaj.

Ova odluka nameće pitanja poput: da li je Nokia prenaglila s ubrzanim “gašenjem” Symbiana? Kako će ta odluka utjecati na prodaju Nokije 808?

Nokia je u posljednje vrijeme uzdrmana sniženjem kreditnog rejtinga od svih financijskih kuća (Moodys, Standard and Poors, Fitch) te slabijom od predviđene prodaje Lumia serije uređaja. Ovim potezom se Nokia još jednom oslonila na Symbian  kao spasitelja loših rezultata prodaje barem privremeno dok se Pureview tehnologija ne pojavi na WP8 Nokia uređajima. Međutim do 2016 godine mnogo toga se može promijeniti. Symbian bi mogao ostati u planu kao druga platforma za pametne uređaje te uz male promijene na  uređajima poput bolje rezolucije zaslona, dizajna kučišta poput N9/Lumia 800 i Pureview kamerama bi bio mnogo konkurentniji Androidu i iOS-u i sigurno sigurno privuklo stare i nove Nokia fanove.

 

Via MyNokiaBlog