Nokia Dogphone se pojavio na Occasional Gamer stranici. Možda prvi dvojezgreni WP8?

Na stranici Occasional Gamer pri testiranju različitih igara znaju pronaći imena novih modela koji se tek testiraju. Tako se uz već poznatu nam WP8 Nokiju Phi pojavila Nokia DogPhone, vrlo vjerovatno isto Windows Phone 8 uređaj.

WP 8 OS bi trebao biti osvježenje te dodatno povećati prodaju. Navodono, kako prenosi Forbes, nove Lumije će biti pogonjene dvojezgrenim procesorima. Ne radi se o bilokojim dvo jezgrenim procesorima već o Qualcomm S4 dvojezgrenim procesorima koji će se naći u budućim Nokia WP8 tabletima.

Sadašnji WP 7.5 radi jako dobro s jednojezgrenim procesorom, te nema potrebe za dvojezgrenim procesorima kada OS to ne bi mogao dobro iskoristiti. Čak posljednji Symbian Belle uređaji rade jako dobro sa jednojezgrenim procesorima.

Vjerovatno će dvojezgreni procesor biti dobro iskorišten u WP8 OS-u te će zadovoljiti korisnike koji dosta vremena provode igrajući HD igre na svojim uređajima.

Via MyNokiaBlog

 • stipe1906

  Sad ce poceti isto ono sto se desavalo prosle godine . Ako se sjecas kad je S. Elop u 6. mjesecu pokazao SeaRay pa sve one glasine , slike i spekulacoje dalje


  • Je bit će toga ovo ljeto, čisto da malo zagrije atmosferu. Ala kad se pojavio SeaRay, ono je bija događaj. Al znaš što bi volio vidjeti, Symbian u N9/Lumia800 kučištu. To bi išlo ka ludo

   • stipe1906

    Ljepo bi izgledalo , ali doticni je ubija symbian . Ja bi na njegovom mjestu reka da ce symbian bit 2. platforma , a ne da cu je ukinit … Glup potez …


    • Ma naravno, al aj dobro da si to reka kad si izbacija lumije, nego to najavit a većina profita ti dolazi od symbiana. E to je ekstremno glupo. Po meni su trebali ne govorit ništa nego ubacit Lumiu odnosno WP kao partnera te za godinu do dvije nakon toga smanjivat udio Symbiana. Samo što je problem što je Symbian sada jako dobar i kompetentan sa ostalim sustavima, a to im ne bi dobro leglo s obzirom na zatvorenost i ne dovršenost WP7.5 os-a. Al što je tu je. WP8 je logičan slijed sada i treba nastavit ulaganja u tom smijeru. Sad se ić okrećat nečem drugom bi bilo suludo.