Procurili podaci o možebitnom Meltemi uređaju. Dizajn sličan C7, sučelje poput Meego Harmattan.

Fotografija poviše nije Meltemi uređaj, ali je uređaj trebao biti vrlo sličan.

Upravo je ovako otprilike trebao izgledati prvi Meltemi uređaj da ga Nokia nije odlučila ukinuti cijeli projekt manje od dva mjeseca prije objavljivanja kako prenosi MyNokiaBlog. Uređaj je bio baziran na već popularnom dizajnu C7 ali bez funkcionalnih tipki ispod 3,5“ zaslona, dok je korisničko sučelje bilo vrlo slično MeeGo Harmattan. Meltemi, za sada drugi neuspjeli Linux projekt je trebao biti objavljen na Nokia World-u koji će se održati za 3 mjeseca.

Meltemi je trebao donijeti osvježenje Nokijinom nižem razredu uređaja i sa novim korisničkim sučeljem te dobrim dizajnom konkurirati Androidima u tom području. Nadalje, pošto bi Qt bio uključen u Meltemi, velika većina aplikacija za Symbian bi bila dostupna i za Meltemi.

Ako je suditi po uspjehu Nokije N9, vjerujem da bi Meltemi postigao dobar uspjeh s obzirom da je bio namijenjen nižem cjenovnom razredu u sklopu projekta „Next Billion“. Sada možemo samo sanjati o tome kako bi izgledao i nadati se da će se možda u bližoj budućnosti opet pokrenuti s mrtve točke.

 

Via