Video: Demo zoom-a na kameri Nokije 808 Pureview

Pogledajte još jedan primjer odlično riješenog digitalnog zoom-a kamere na Nokiji 808. Pri HD kvaliteti snimanja maksimalno možete zumirati 4x bez vidljivog gubitka na kvaliteti snimke. To je jako praktično ukoliko želite nešto snimiti iz blizine, jer ne morate približavati uređaj već samo zumirate a slika će ostati jednako kvalitetna.

Na snimci se vidi neprekidan auto fokus, ali na Nokiji 808 možete sami fokusirati objekt za vrijeme snimanja. Jedino što je nemoguće izbjeći je vibracija snimke pri maksimalnom zoom-u te će vam za miran snimak trebati stativ osim ako nemate ultra mirne ruke.

Pogledajte video:

 

Treba napomenuti da je na jučerašnjem predstavljanju novih Nokia uređaja najviše pažnje nisu pobrale ni Nokia Lumija 900 ni 610 već Nokia 808 koja je definitivno ovogodišnji “best buy” ne samo zbog odlične kamere već i svega ostalog što nudi poput 4″ CB AMOLED zaslona, 1,3 GHz procesora na kojem Belle FP1 odlično radi te napokon može konkurirati Android OS-u, te još mnogih drugih karakteristika uređaja. Jedino što bode u oči je cijena ali nadam se da će 808 biti povoljnija u ponudama operatera.

Via