Glasine: Uskoro bi mogli vidjeti novi MeeGo i Pureview WP8 uređaje?!?

(Fotografija ne predstavlja pravi uređaj već koncept)

Ovo je jedna vrlo sočna glasina koju treba uzeti s debelom rezervom, ali ako je istina, onda bi početkom rujna svjetlo dana mogli ugledati novi Nokia MeeGo uređaj i WP8 Lumia sa Pureview tehnologijom. Oba uređaja bi mogla doživjeti premijeru na Nokia World događaju koji će se održati ranije ove godine, odnosno 5 i 6. Rujna. Također je u glavnoj Nokia trgovini u Helsinkiju najavljeno veliko otvaranje trgovine koja se trenutno preuređuje.

Meego uređaj bi bio baziran na posljednjoj verziji softvera PR1.3 sa Swipe sučeljem, dok bi hardverski doživio znatan napredak sa novim TI OMAP 5430 dvo-jezgrenim procesorom radnog takta od 2GHz.

Također bi nova WP8 platforma trebala biti popraćena Lumijom 920 znanom još kao Jugernaut Alpha koja bi kako izvor tvrdi trebala biti prvi WP uređaj sa Pureview tehnologijom.  Već smo imali prilike vidjeti kako je uređaj značajno brži od ostalih na WP Bench aplikaciji a trebao bi ga pokretati 1.5Ghz procesor sa dodatnim PowerVR SGX 544 grafičkim procesorom te 18 MP Carl Zeiss Pureview fotoaparatom sposobnim snimati 1080p (60 fps) video. Zaslon bi trebao biti S Amoled sa Clear Black filterom, a podržana rezolucija 1024×768 piksela.

 

Via / Izvor

 

Tags:, ,