Glasine: Uskoro bi mogli vidjeti novi MeeGo i Pureview WP8 uređaje?!?

(Fotografija ne predstavlja pravi uređaj već koncept)

Ovo je jedna vrlo sočna glasina koju treba uzeti s debelom rezervom, ali ako je istina, onda bi početkom rujna svjetlo dana mogli ugledati novi Nokia MeeGo uređaj i WP8 Lumia sa Pureview tehnologijom. Oba uređaja bi mogla doživjeti premijeru na Nokia World događaju koji će se održati ranije ove godine, odnosno 5 i 6. Rujna. Također je u glavnoj Nokia trgovini u Helsinkiju najavljeno veliko otvaranje trgovine koja se trenutno preuređuje.

Meego uređaj bi bio baziran na posljednjoj verziji softvera PR1.3 sa Swipe sučeljem, dok bi hardverski doživio znatan napredak sa novim TI OMAP 5430 dvo-jezgrenim procesorom radnog takta od 2GHz.

Također bi nova WP8 platforma trebala biti popraćena Lumijom 920 znanom još kao Jugernaut Alpha koja bi kako izvor tvrdi trebala biti prvi WP uređaj sa Pureview tehnologijom.  Već smo imali prilike vidjeti kako je uređaj značajno brži od ostalih na WP Bench aplikaciji a trebao bi ga pokretati 1.5Ghz procesor sa dodatnim PowerVR SGX 544 grafičkim procesorom te 18 MP Carl Zeiss Pureview fotoaparatom sposobnim snimati 1080p (60 fps) video. Zaslon bi trebao biti S Amoled sa Clear Black filterom, a podržana rezolucija 1024×768 piksela.

 

Via / Izvor

 

Tags:, ,
 • Karantena

  Malo mi je zao sto ovaj WP8 mobitel nece imati ovu punokrvnu zvjersku kameru od 41 MP…nadam se da ce barem ostaviti xenon i led flash zajedno, jer je to odlicna kombinacija, a i kad je xenonica onda su fotke u pokretu bolje kvaltete jer je blenda krace otvorena..tako nesto X)

  • stipe1906

   Glasine kazu da u trecem mjesecu 2013 na MWC mozemo ocekivat Lumia kamera mrcinu dosljedna 808-ice . ( 808-ica je isto bila predstavljena na MWC-u u Barceloni ) .


 • Ako je istina, samo ću reći FU Nokia.


  • Ovo za MeeGo je malo čudno ali za WP nije. A nema in druge nego ulagat u WP sada, a sa Jollom razvijat MeeGo kad in Microsoft neda 🙂

   • stipe1906

    Malo razmisljan o ovome …..ss
    Sta mislis da ovi Meego uredjaj bude napravljen od Nokije , prezentiran na Nokia Worldu , ali pod brendom Jolla . Sto bi znacilo da je Nokia Jollin OEM .
    A ovi wp8 uredjaj jeli 2 ili 4- core procesor ( Snapdragon S2 ili S4 ) ? Drzim fige da je 4 ..;)
    E i wp bench za rad koristi jednu jezgru sto znaci da samo jedna jezgra na Juger(?) Alpha jr za 50% brza od jezgre na ostalim wp7.x uredjajima …. Brzo …:D


    • Vjerujem da je dvojezgreni, pogotovo ako će imat Pureview od 18 megapiksli.
     A MeeGo će bit samo od Nokije, jerbo ima Swipe UI