Nokia će objaviti rezultate poslovanja za drugi kvartal 19.07.

Danas je Nokia službeno najavila da će rezultate poslovanja za drugi kvartal ove godine objaviti 19.07. Već se naprijed najavljivalo kako će rezultati poslovanja u Q2 biti jednaki ili čak gori od onih iz Q1. Ono što će biti najzanimljivije u izvješću jesu rezultati prodaje pametnih i običnih uređaja, odvojeno prodaja Symbian i Lumia uređaja, zatim poslovanje NAVTEQ-a te bilo koji sektor koji je uprihodio pozitivan rezultat poslovanja.

Cijelu objavu pročitajte na press.nokia.com

Via


 • Nokia je već od davno ignorirala Symbian i kasno krenila u njegovo unaprijeđenje. Sam prelaz na W P platformu ga je samo dotukao. Slažem se s tobom, Symbian napokon može konkurirati Androidu, ali developeri ga napuštaju pa nema više novih i traženih aplikacija. Ja sam još vjeran Symbianu, trenutno 701 u rukama, a vjerojatno ću nastviti tu vjeru ako Nokia izbaci još koji 4” Symbian uređaj, po mogućnosti u kućištu N9 ili Lumije 800. Al opet, bude li dobra cijena Lumije 920 ili više vjerojatno Lumije 820 možda pređem na WP.


  • Ja imam Nokiu E6 i želim da moj sledeći telefon bude na Symbianu (701 je moj Symbian telefon iz snova), ali sledeci telefon koji budem kupovao, tesko da ce biti taj.
   PS: mozda ubedim jednog prijatelja da mi proda N9 pa da pređem na MeeGo 🙂


   • MeeGo N9 je zakon mobitel, samo šteta što je MeeGo u padu. Jedina dobra stvar će biti ako Jolla bude plasirala aplikacije koje će se moći koristiti na N9


  • Nokiu ne bi ubilo kad bi izbacija dva-tri Symbian telefona godisnje, naslednike Belle serije (603,700,701) štaviše jako bi joj pomoglo, Symbian se i dalje prodaje bolje od WP-a, i to će se izgleda promeniti tek sa dolaskom 920ke i 820ke.

   A što je najbitnije mi Symbian korisnici smo im najlojalniji korisnici, umesto da nas maze i paze (lakse je sacuvati korisnka nego nabaviti drugog) oni na silu pokusavaju da nas nateraju da pređemo na WP.


   • A nekoliko Symbiana je u planu ali nekako ne vjerujem da ćemo ih vidjeti do kraja godine premda ima još vremena. Tragično je kada shvatiš da su u zadnjih godinu dana izašla 4 Symbian uređaja.


 • Tesko da ce Symbian 10 miliona Q2 je bio oko 5 miliona Symbian telefona, Elop je uništio Symbian upravo u trenutku kad je Symbian konačno sustigao Android po kvalitetu user expirienca, da ga Elop nije ubio danas bi razmišljao o kupovini 701-ce i preporučivao Symbian svima koje poznajem, no sada mogu samo da im kazem da ako mogu uzmu android telefone 🙁

  • stipe1906

   Moje analize pale u vodu .
   Sad se okrecemo q3 rezultatima koji izlaze za 15-ak dana .
   Ako bi se igrao analiticara rekao bi : – 6-8mil Lumia , 6mil Symbiana ( nosena na krilima 808-ce ) i preko 80 mil normalnih uredjaj ( nosenih na krilima Asha ) … samo moje prognoze/zelje . 😀


   • Sto se Ashe tice moguce da bude vise nego 80 miliona, u proslom kvartalu je bilo skoro 80 miliona feature telefona, a tad nisu bili u prodaji Asha touch uređaji, koji se kako mnogi javljaju u azijskim zemljama prodaju nenormalno, a inace na Google trends termin Asha je u velikom porastu 🙂


 • Videcemo, mada ja mislim da je WP-u konacno krenulo na bolje, prema pre par dana objavljenim istrazivanjima jedino WP I Android imaju porast udela u ukupnom broju smartfona, no tu je symbian koga je Elop prerano zakopao da pokvari stvar, no videcemo.


  • Izgleda da je Symbian narastao u zadnje vrijeme za divno čudo 🙂

   • stipe1906

    Da , biljezi rast od 150% u US . S 0.2 na 0.5 mill . Mozda post Lumia ucinak u Americi .
    Nadam se prodaji lumia preko 4mill a symbian preko 10 mil , a s40 se nadam da ce prestic samsunga .

    A NAVTEQ ce valjda poslovat u plusu , a jos ce veci plus bit kad i ostali proizvodjaci budu koristili Nokia maps . Dobro je sto Nokia maps nije samo Nokia ekskluziva vec ce sad stvoriti neki vec maping ekosustav koji ce konkurirat google mapsu .