Nokia otkazuje suradnju sa ponajboljim Symbian programerima

Nokia polagano osipa ponajbolje razvijače Symbian aplikacija, te je meni kao Symbian fanu to teško gledati kako se gasi jedan operativni sustav koji je dosta ljudi ušao pod kožu. Upravo sam vidio kako je @janole odnosno Jan Ole Suhr, glavni i odgovorni krivac za ponajbolju Symbian aplikaciju Gravity, koji je uključen u Symbian developers grupu, upravo iz nje maknut. Jan je na svojem twitter profilu objavio tu vijest te također na upit hoće li Gravity doći na Windows Phone OS odgovorio negativno.

Slagali se ili ne slagali Nokia fanovi sa trenutnom strategijom Nokije, definitivno nije način raskrstiti suradnju sa takvim programerima, bez ikakvog plana za daljnju suradnju. Međutim definitivno treba nastaviti razvijati WP platformu te svoje resurse okrenuti ka njoj. Al zar ne bi bilo lijepo vidjeti koju Symbian aplikaciju na WP platformi?

Postoji li na svijetu “Jolla 2” koja će kupiti Symbian?

Via MNB

 • stipe1906

  I jos je na poklon dobio Lumiu i pismo molbe za programiranje na wp-u . Da je stvarni Nokia fan , nebi spominjao Android ni iOS .

 • stipe1906

  Pa to je logicno. Nokia prebaciva svoju strategiju na wp , a on se ne zeli prebacit .

 • nathan.fake

  lik kaze da ce razvijat app-se za iOS i Android… nek mu je sretno s prodajom aplikacija od €10 tamo 😛

 • Nok

  Gravity ne da je najbolja Twitter aplikacija na Symbianu već na svim platformama, stvarno ne znam šta je ovima iz nokije