Nokia Store dosegla preko 120 000 aplikacija, ima 15 milijuna dnevnih preuzimanja aplikacija i 120 milijuna korisnika

U zadnje vrijeme se stalno spominje statistika App Store i Google Play store, i ima zašto. Vrve od aplikacija i korisnika koji ih koriste. Ali kad pogledamo Nokia Store također možemo vidjeti impresivne brojeve. S obzirom da su Symbian i MeeGo u opadanju dok s40 OS drži nekakvu stabilnu brojku Nokia Store se može pohvaliti sa preko 120 000 aplikacija i 120 milijuna korisnika koji dnevno naprave 15 milijuna preuzimanja aplikacija. Ove brojke nisu zanemarive te još uvijek privlače programere unatoč negativnom poslovanju te „ugaslim“ ekosustavima. Važno je napomenuti kako je Nokia store dostupna za 190+ država te preko 90% njih koristi aplikaciju na vlastitom jeziku.

Također je zanimljiva činjenica da su najviše preuzimane aplikacije za Symbianˆ3 odnosno Nokiju N8 a slijedi ih s60v5 odnosno Nokia 5800 XM koja je ujedno i najprodavaniji Nokijin model, te ostali s60v5 modeli.

411 programera je postiglo više od 1M skidanja aplikacija preko Nokia Store, dok ih je 63 postiglo 10M ili više, 28 programera 25M ili više, 9 njih sa 50M ili više. Preko 100M preuzimanja aplikacija su postigli UTV IndiaGames (U), Pico Brothers (FL) i inode (MX) kojima se Nokia posebno zahvalila.

 

Izvor Nokia Developer

 • stipe1906

  Operator billing je kupovanje aplikacija preko svog racuna ( kartice operatora ) , jeli tako ?
  Bilo bi dobro da Marketplace preimenuju u Nokia Store takodjer da stvore statisticku veliku bazu aplikacija .


  • je, to je to. A nešto kombiniraju sa Marketplace al ipak to drži Microsoft.


   • Zašto toga nema kod nas . T-mobile je u vlasništvu Deutche telekoma , a Tele2 je jedan od najvećih operatora u Europi .


    • Čini mi se da ima, ali nisam primijetio da naši operateri imaju ugovor s Nokia Store.