Procurio WP8 SDK i otkrio neke nove funkcije te potvrdio stare!

Danas je procurio SDK odnosno Software development kit za Windows Phone 8 koji je otkrio dosta detalja oko nadolazeće verzije Windows Phone platforme. Tako je potvrđena poboljšana podrška za Bluetooth koja uključuje „Pear to pear“ BT dijeljenje podataka (glazba, fotografije, kontakti…), povezivanje s uređajima poput BT tipkovnicom, glazbenim postoljem…

Nadalje WP8 će imati CNS odnosno centralni sustav za obavijesti koji će napokon objediniti sve obavijesti na jednom mjestu, a moći ćete pristupiti panelu povlačenjem od desno prema lijevo bilo gdje po zaslonu.

Također će korisnici Lumia uređaja dobiti redizajnirano i poboljšano sučelje kamere sa mnogo novih funkcija poput različitih filtera, bolje upravljanje optikom fotoaparata, upravljanje iso postavkama, „burst“ funkciju. Novost je i Camera Lenz, odnosno različite predodređene postavke i funkcije fotoaparata koje će vam biti servirane u popularnim pločicama i na dohvatu prsta.

Unutar WP8 biti će uključen brojač podatkovnog (i ostalog) prometa. Također će biti podržane Nokia 3D mape uz hardversku akceleraciju, potom izmjenjiva SD memorijska kartica ali će biti podržano samo čitanje sa kartice za aplikacije a ne i pisanje.

Ono što je već poznato je i novi početni zaslon sa izmjenjivim pločicama odnosno biti će podržane tri veličine pločica.

Sa novim funkcijama WP8 postaje mnogo otvoreniji promjenama te vjerujem malo privlačniji  Symbian i Android korisnicima. Već smo vidjeli da će WP8 biti dvostruko brži u odnosu na WP 7.5 po benchmark testovima što također veseli.

 

Via MyNokiaBlog