Risto Silasma: Nokia ima plan B u slučaju da WP8 ne uspije!

Nokia se nakon najave Microsofta kako Windows Phone 8 neće doći na starije uređaje našla u teškoj situaciji. Najviše će ova odluka utjecati na prodaju Nokijinog WP aduta Lumije 900 koja još nije vidjela većinu svjetskog tržišta. Nadalje da stvar bude još malo lošija aplikacije za WP8 neće raditi na starijoj verziji WP OS-a osim ako ih se posebno ne prilagodi. Cijelu situaciju je malo ublažilo saznanje da će djelovi WP8 stići na WP 7.5 u vidu WP 7.8 ali ne s tolikim uspjehom.

Nije se dugo trebala čekati reakcija vodećih ljudi Nokije pa je Risto Siilasma u intervjuu za finsku televiziju rekao kako Nokia ima plan B u slučaju da avantura sa Microsoftom ne bude uspješna. Međutim nije naglasio koji OS je točno Plan B (Android??? op.a.), ali je rekao kako u potpunosti podržava S. Elopa i njegovo vođenje kompanije te da novi WP8 uređaji neće razočarati Nokia fanove i one koji će to tek postati. Hm, možda ima nade i za Symbian nakon 2016-te?!

Iskreno mišljenja sam da je možda bolje biti samostalan nego se gurati u nešto gdje drugi već vladaju dobrano. WP je dobra platforma s obzirom na financijsko zaleđe te je podložna promjenama i razvoju segmenata gdje drugi griješe ili koje nisu uspjeli dovoljno dobro razviti. Međutim cijeli prijelaz na WP se trebao odviti sa mnogo više takta te paralelno uz Symbian.

Ostaje nam vidjeti kako će u potpunosti izgledati WP 7.8 i sam WP8 te buduće Lumije koje će s obzirom na stanje sigurno biti iznenađenje. Par dobrih uređaja je sve što Nokiji treba za put natrag na vrh.

Izvor/Via

  • Lex

    Po meni, ako WP8 ne bude dobro prošao, on može opstati zajedno uz symbian i MeeGo, u drugom slučaju nijedna od tih platformi ne može opstati sama. Nokia bi trebala prodavati mobitele sa sva ta tri OS-a…


    • slažem se, samo to Microsoftu ne odgovara. Dobro je znati da imaju back up. Ali vidjet ćemo još WP8, za sada ide u dobrom smjeru.


  • ovo je jako dobra i ohrabrujuća vijest 🙂


    • Veseli svakog Nokialjupca. Navodno još ima zaposlenih na MeeGo Harmattan projektu. Možda MeeGo opet zaživi.