Tango nadogradnja za Lumije 800 i 710 (u 5 koraka)

Tango nadogradnja je postala dostupna za Lumije 800 i 710 za određena područja. Ekipa sa XDA-Developer foruma su već prije uspjeli napraviti metodu prisilnog ažuriranja ali je metoda bila duga i uključivala je rizik od blokiranja vašeg uređaja. U međuvremenu se pojavio mngo jednostavniji i sigurniji način ažuriranja vaše Lumije za nestrpljive. Tango nadogradnja će na vaše uređaje donijeti WiFi Hotspot, „Flip to silence“ opciju utišavanja poziva okretanjem uređaja te nove aplikacije poput Camera Extras (dostupno samo u nekim državama), Contact Transfer i Brojač prometa.

Dakle, sve što trebate napraviti je:

1. Spojiti vašu Lumiju sa računalom putem USB kabela,

2. Pokrenuti Zune i pustiti ga da završi sinkronizaciju,

3. U Zune otići na Settings – Phone – Update

4. Isključiti Internet na vašem računalu (ugasiti WiFi na vašem računalu ili isključiti kabel) prije nego Zune kaže da imate posljednji softver. Ako vam ne pokaže da imate dostupan novi softver za ažuriranje ponovite cijeli postupak. Nažalost cijeli postupak treba ponoviti nekoliko puta kako kažu na Symbian Tweet blogu. Njima je nadogradnja postala dostupna nakon 6 ponavljanja četvrtog koraka.

5. nakon što vam nadogradnja bude dostupna, spojite se na Internet, pratite upute sa Zunea i ažurirajte vaš uređaj.

 

Navodno su dostupne dvije verzije Tango nadogradnje, 7.10 8112.7 i 8773.98 te je za svaku potrebno ponoviti postupak.

Premda je metoda nadogradnje 100% provjerena i uspješna, ovaj način nadogradnje izvodite na vlastiti rizik te Nokiamob neće preuzeti odgovornost za nastale probleme.

 

Svi vlasnici Lumije 800 javite da li je postupak uspješan.

 

Via SymbianTweet

 • sh1mz1

  evo doša je službeni update. došla mi je poruka na lumiju i evo upravo je updateana 😀

 • ash

  Uspija sam i ja s ovom metodom ima već tri tjedna..Nije mi radilo sve dok nisam u settingsima mobitela isključija da provjerava dostupnost updatea priko mobile data.. Sta se tiče nadogradnje i novih modula, sve funkcionira bezprijekorno jedino mi malo ide na živce šta mi Camera Extras nikako nije dostupno za skinit.. A to mi je strašno napeto 🙂 Al to valjda ide malo po malo ovisno o regijama..

  • ash

   OS: 7.10.8773.98
   FIR: 1750.0805.8773.12220

 • cnlst

  evo ja san taman uspješno završia sa nadogradnjom lumie 710…pokuša san prije nekoliko dana na isti ovaj način, al nije išlo, al zato večeras uspilo proć iz prve…nakon 8112 nadogradnje mi je još jedanput provjeria ima li novih nadogradnji i automatski naša 8773 te nakon još jednog uspješnog instaliranja, automatski je pronaša i nadogradnju nokie…sve skupa trajalo otprilike 45 min…

 • stipe1906

  Ja cekam sluzbeno . Neman dobra iskustva s nadogradnjama , a jos imam garanciju tako da .