Video: Nokia 808 Pureview test kamere (Rich Recording i Autofocus)

Nokia 808 Pureview je na ovogodišnjem MWC-u gdje je i predstavljena pobrala najviše pažnje upravo zbog monstruoznog senzora kamere koji broji  41MP. Međutim osim samog optičkog dijela Nokia je napravila odličan posao sa audio komponentom. Oboje je popraćeno dobrim softverskim rješenjem  odnosno Pureview tehnologijom koja iskorištava svaki piksel ne bi li se dobila što kvalitetnija slika i Rich recording opcijom kojom Nokia 808 snima stereo zvuk dostojan kvalitetnih kamera.

Mob. hr je upravo dobio Nokiju 808 Pureview na testiranje te su napravili snimku probe Cubisma na splitskoj rivi demonstrirajući kvalitetu hvatanja koncertnog (glasnog) zvuka odnosno Rich recording tehnologiju koja se nalazi u Nokiji 808. Pogledajte video:

Drugi video pokazuje fokusiranje za vrijeme snimanja odnosno continuous autofocus opciju gdje pritiskom prsta na zaslon uređaja možete fokusirati željeni objekt. Kamera Nokije 808 Pureview to radi iznimno dobro te fokus premješta trenutno na drugi objekt. Pogledajte video:

Treći video vam demonstrira kombinaciju jednog i drugog za vrijeme pjevanja klape u Vestibulu iznad Peristila.

Na iPhonu video snimka sigurno neće biti impresivna kao na Nokiji 808 Pureview 🙂

Filmovi su snimani u 1080p, 30fps uz rich recording i kontinuirani autofocus. Uključena je opcija video stabilizacije čiji se utjecaj može malo vidjeti (slika valovita na trenutak kod prvog filma), ali za one koji nemaju stabilnu ruku opcija je vrlo korisna :). Također, zumiranje prevlačenjem prsta po zaslonu je korisna jer nema zvuka tipke. Youtube je malo smanjio kvalitetu snimke ali u opciji pregledavanja videa pri 1080p je doživljaj potpun.

Via Mob.hr