Windows Phone 8 će imati elemente Symbiana?!

U posljednje vrijeme se nagađa koje bi sve funkcionalnosti mogle biti doći sa budućom nadogradnjom  Windows Phone operativnog sustava kojem se zamjera na mnogo stvari. Tako smo danas vidjeli a kako prenosi WPDang, da će ScreenShot funkcija ipak doći na WP8. Mogućnost fotografiranja zaslona je stara funkcija koju je Symbian imao daleke 2003 godine, dok je Android uveo prije nekoliko godina kao dio OS-a.Navodno će se slika zaslona „hvatati“ pritiskom tipke za kameru te Windows loga. Hoće li ova funkcija doći na WP 7.8 nije poznato, ali nema razloga da ne bi bila.

Nadalje, WP8 kako prenose mnogi blogovi, će imati podršku za „Mass Storage“ poput Symbiana, te će korisnici moći pristupiti internoj memoriji te prebacivati multimedijalne sadržaje bez posezanja za Zune softverom. Micosoft je tako rekao ne Zuneu koji odlazi u prošlost. WPDang saznaje kako će se uređaj

Koliko će još Symbian elemenata poput brojača podataka ili postavljanja vlastite melodije za zvuk zvona zaživjeti unutar WP8 OS-a ne znamo ali je pritisak korisnika za većom otvorenosti OS-a vidljivo velik, te Microsoft lagano popušta.

Nokifikacija WP-a ide dalje.

Izvori Mob.hr/WPDang/PCWorld/TheVerge

 • aallen

  Bolje im je da propadnu, nego da pređu na android!

 • cro

  cisto sumljam da ce biti nesto od svega toga.
  bolje da su presli na android. steta nokie sta se ne snalazi vise u svijetu mobilne tehnologije.

 • Hrvoje

  Možda od WP8 i bude nešto…


  • ako žele profit morat će nešto biti od njega. Sami Nokijini uređaji nisu dovoljni da bi se OS raširio.