Za što vlasnici Lumia 900 koriste svoj uređaj?

Nielsen, vodeći istražitelj tržišta, je za Nokiju napravio istraživanje koje je obuhvatilo 810 vlasnika Lumie 900 a ticalo se korištenja njihovog uređaja. Ono što je odmah iskočilo je pad popularnosti SMS-anja barem kod korisnika Lumije 900 te velika većina više želi podatkovni paket nego besplatne SMS poruke.

Naravno kupiti smartphone bez podatkovnog paketa će vas natjerati i trošak, i puka je nužnost. Nadalje vlasnici Lumija odnosno 93% njih je reklo da najviše uređaje koriste za fotografiranje, potom surfanje internetom (89%) i provjeravanje socijalnih mreža (85%). Ostale aktivnosti pogledajte na grafu.

Via Nokia Conversations


  • Slažem se, baterija će biti, u biti već je najveći problem mobilnih uređaja. Upotreba mobilnih uređaja se promijenila poprilično, te više ne služe uglavnom za pozive i poruke, a baterije su ostale iste. Symbian tu možda malo prednjači pa sa manjim baterijama izdrži nešto duže nego SGS III sa 2000 mAh. Treba ulagati u baterije!

  • Hrvoje

    Sasvim razumljivo!Kod većine korisnika mobitel s velikim zaslonom najviše se koristi za multimediju.Što i najviše troši bateriju i naprosto je nevjerojatan nesrazmjer te dvije stvari!