Lumia 920 je kraljica noćne fotografije. Testirao The Verge!

The Verge je bio pozvan od Nokije kako bi sam testirao kameru Lumije 920 te je usporedio sa ostalim vodećim uređajima. Na listi ostalih su se našli Samsung Galaxy S III, iOhone 4S, HTC One X i Lumia 900. Nokia Lumia 920 je dokazala svoju superiornost i oborila ih s nogu. Jedini uređaji koji su dali bolje fotografije su bili SGS III i One X ali sa Night Mode postavkom, dok je kamera Lumije 920 bila na automatskom načinu rada.

Više o samom testiranju pročitajte u originalnom članku gdje možete vidjeti fotografije sa testiranja te kratku video reportažu.

 • Hrvoje

  Od WP8 na prezentaciji Nokia 920/820 i implementaciji nismo baš nešto vidjeli,nadam se da dorađuju software za konačnu verziju s kojom će “spaliti” Android i iOS.Imali su uvijek super hardwear,osobno su mi uvijek bili referenca za odličan proizvod,ali nisu se baš iskazali od Symbiana i Meego.Joe Belfiore je pokazao samo tračak onoga što bi trebali s obzirom na sve do sada najavljivano.Bilo je tu više novosti oko kamere a to i nije toliko primarno kod mobitela.Bežično punjenje ok,fatboy je super stvar,ali fali tu još nešto.Čekam da me obore s nečim jačim!Jako mi se sviđaju novi uređaji,volio bih da se vrate na stare staze slave!

  • Mile

   Pa i vratit če se na stare staze slave, ove lumie su samo početak! Ja sam oduvijek bio vjeran nokiji, i sad ju koristim, najbolja nokia koju sam imao je bila N8, jer volim slikat! Bilo bi fora kad bi zaživjela ona nokia iz filma (Real stell), ali to je samo koncept, ali i znak da i nokia moze i zna napravit odlican mob! Svaka čast nokiji!


 • Ma ne bih se slozio, Nokia je imala, ajmo tako reci, problema sa softverom a nikad sa mobitelima koji su uvijek bili na razini. Iako je Symbian jedini intuitivni os sa velikim mogucnostima, nazalost neiskoristenim ili kasno unaprijedenim te je kaskao za androidom i ios-om. Sad je druga prica i wp8 ima potencijala pratit nokijin hardver.

 • Hrvoje

  Možda da se Nokia specijalizira u proizvodnji fotoaparata jer ne znam koliko joj dobro ide s mobitelima.Kaskaju još uvijek,nadam se da će se to promijeniti jer šteta da budu margina.