Nokia danas gađa u srijedu! Jeste li spremni? :)

Jeste li spremni za skorašnje otkrivanje novih Lumija u New Yorku i početak Nokia World događaja? Nokia je na pragu novog početka i vraćanja na sam vrh mobilne industrije. Ujedno smo do sada vidjeli znatno izmjenjene Lumije što dizajnom, što tehničkim karakteristikama. Nokia je, za razliku od konkurentskih tvrtki ostala dosljedna svojem dizajnu i izradi jako kvalitetnih uređaja, čime će na vidjelo podignuti novu platformu i napraviti je konkurentnom u borbi za tržište sa Android i iOs uređajima.

Do sada smo imali prilike vidjeti dvije Lumije (820 i 920), očito namjerno ranije otkrivene, kako bi dodatno zagrijali atmosferu pred skorašnje predstavljanje, ali imamo osjećaj kako ta dva uređaja nisu sve što nam je Nokia pripremila. Zato smo napravili anketu i pitali vas koje uređaje još očekujete. Podjednaki broj glasova su dobili Nokia (Lumia) Tablet i Lumia uređaj sa 21 MP senzorom kamere te Pureview tehnologijom. I moram reći kako mi se rezultati ankete čine logičnim. Nokia još nije izbacila tablet, a iz uprave Nokije smo mogli čuti kako planiraju na tržište izbaciti uređaj iz tog segmenta te da polažu dosta nade u njega. Također ste glasali i za Pureview Lumiju sa 21 MP senzorom, koja mi mogla ugledati svjetlo dana s obzirom da bi 41 MP senzor kamere znatno utjecao na izgled samog uređaja. No danas je Damian Dinning rekao kako vjerojatno nećemo vidjeti veliki broj megapiksela u budućim Pureview Lumijama te da se Pureview može primijeniti na nekoliko načina.

Uglavnom, Nokia je osigurala praćenje događaja u živo (putem interneta) koji će početi u 10 sati u jutro, odnosno u 16 sati popodne po našem vremenu, a možete ga pratiti na ovoj stranici http://www.nokia.com/global/about-nokia/webcast/live/ .

Stoga, zapamtite 05.09.2012. jer to je početak novog doba. I smjestite se u naslonjače, sijedalice gdje god već i pratite otkrivanje novih Lumija i nove Nokije.