Nokia Lumia 920 ima hardver za Rich Recording!

Lumia 920 je odličan “flagship” mobilni uređaj Nokije i odličan početak nove stranice na WP platformi. Međutim, nakon dva dana analiziranja raznih tehnologija implementiranih u uređaj, te razbijanja misterija kvalitete druge verzije Pureview tehnologije, jedna stvar je ostala sakrivena. Gdje je Nokia Rich Recording u cijeloj toj priči? Kako je Nokia izostavila tu opciju čak i u službenim specifikacijama, većina je pomislila kako je Nokia opet kiksala ne kompletirajući flagship mobitel sa svim mogućim dostupnim tehnologijma. Znalo se događati…

Međutim Slashgear blog je otkrio kako Nokia Lumia 920 ipak posjeduje sve za Rich Recording opciju snimanja zvuka, ali ona jednostavno nije uključena. Unutar kućišta su raspoređena tri mikrofona koja mogu snimati zvuk do 140 decibela (zvuk uzletanja borbenog zrakoplova), što omogućava kvalitetan zvuk na videu bez ikakvih distorzija usljed jačeg izvora zvuka. Za sada Lumia 920 može snimati visoko kvalitetni zvuk ali samo mono.

Razlog zašto mikrofoni nisu u punoj funkciji nije poznat ali pretpostavljamo kako Windows Phone platforma još nije u potpunosti definirana te ne može koristiti pravilno sve hardverske komponente koje je Nokia ugradila u Lumiju 920. Isto vidimo i kod mehanizma stabilizacije fotografije prilikom snimanja videa ili fotografija koji još ne radi u potpunosti dobro ali će biti spreman do dolaska uređaja na police trgovina.

Via Slashgear/Mynokiablog