Nokia Lumia 920 Pureview

Nokia je danas dobro podigla atmosferu na blogosferi predstavljanjem novih Lumia. Nakon bloganja u živo vrijeme je za stavljanje svih dostupnih informacija na jedno mijesto. Predvodnik Windows Phone 8 uređaja je Nokia Lumia 920 koja pakira nekoliko stvarno interesantnih tehnologija u polikarbonatnom mono kućištu živih boja.

Lumia 920 je trenutni najbolji uređaj kojeg Nokia trenutno ima u ponudi a  dolazi sa 4,65” PureMotion HD + WXGA IPS LCD zaslonom sa Clear Black filterom druge generacije. Rezolucija zaslona je 1280 x 768 piksela a težak je 186 grama (lakši od Lumije 900 i Nokije 808). zaslon ima 600 nits svjetline što ha stavlja u sami vrh blještavih zaslona, a sve sve navedene specifikacije osiguravaju do sada najbolju vidljivost na danjem svjetlu. Zaslon ima Super sensitive touch opciju za bolje upravljanje kapacitivnim zaslonom čak kada imate i rukavice. Zaslon je zaštićen sa Gorilla zaštitnim staklom kako bi se izbjegle ogrebotine i očuvala prednja strana uređaja.

Lumiju 920 pokreće dvojezgreni Snapdragon S4 procesor sa 1,5 GHz, saniskom potrošnjom energije. Uređaj također ima najveću bateriju do sada koju je Nokia ikad ugrađivala  2000 mAh, a omogućiti će do 400 h na čekanju na 3G mreži, 10 h razgovora na 3G te 67 sati sviranja glazbe i 6 sati gledanja videa.

Lumia 920 će imati mogućnost bežičnog punjenja, a nije poznato hoće li bežični punjač doći kao oprema u prodajnom pakiranju.

Lumia 920 je i prvi Pureview uređaj sa 8,7 MP kamerom koja premda sa znatno manjim brojem piksela naspram Nokije 808, ipak snima impresivne fotografije. Za to je odgovoran poseban i inovativan sustav stabilizacije zajedno sa velikim otvorom kamere. Također je važno napomenuti kako modul kamere ima keramički okvir otporan na ogrebotine.

Uređaj će doći u žutoj, crvenoj, bijeloj, sivoj i crnoj verziji.

Još nije poznato kada će uređaj biti dostupan u prodaji i kolika će mu biti cijena.

Operativni sustav je WP8, nova platforma koja je najavljna 20. lipnja a danas smo kako izgleda na novoj Lumiji

pogledajte prvi video nove Lumije 920:

 

Više o uređaju možete pronaći na službenoj stranici Nokije.