Nokia navodno sprema tužbu protiv HTC-a za kopiranje dizajna?!

Nokia je izvrsnim dizajnom Nokije N9 napravila malu prekretnicu u svijetu mobilne industrije. Već je prije bila poznata po korištenju živih boja za svoje modele, dok je sa N9 napravila brand dizajn koji daje prepoznatljivost Nokia uređaja. Na tom prepoznatljivom obliku gradila se serija Lumia uređaja kojim je Nokia napravila zaokret u svojem poslovanju. Iz tog dizajna razvile su se Lumije druge generacije, 920 i 820 koje sada nose cijli Windows Phone ekosustav. Osim karakterističnog dizajna, Lumije 920 i 820 se ističu od ostalih živim bojama. Kada je na svijetlo dana došao HTC-ov predstavnik WP platforme, 8X, odmah je dobio titulu kao kopija Nokije. Bilo je samo pitanje vremena kada će Nokia tužiti HTC zbog plagijatorstva, a definitivno je to HTC i zaslužio.

HTC je do sada imao jako jednoličan dizajn uređaja uz neke iznimke, a maksimalan doseg boja jebio svia, crna i eventualno bijela. Takav dizajn se protezao za sve platforme za koje su radili uređaje. Ali pod velikum utjecajem Nokije su izbacili WP8 modele koji da nema HTC loga bi se mogli nazvati Nokijama. Ali da je sve ostalo na dizajnu bilo bi dobro. HTC-ovi WP8 modeli su se pojavili sa identičnim živim bojama karakterističnim za Nokiju i njene uređaje, a pogotovo Lumije.

Kako prenosi pc-tablet.com, Nokia će tražiti zabranu prodaje HTC-a 8x  na većini tržišta zbog očitog kopiranja dizajna Lumije 820. Evo što je otkrio povjerljivi izvor blizak Nokiji:

“The reports are saying Nokia is preparing to get HTC 8X banned in various parts of the world from going on sale when it will launch in November. Nokia has said in reports that the front-face of HTC 8X looks identically same as of the Lumia 820 followed by side-curves of the phone body”

Via / Izvor