Upoznajte nesuđenu nasljednicu N9 – Nokiju "Lauta" (RM-742)

Mynokiablog se dokopala fotografija još jednog prototipa, Nokia “Lauta” RM-742, kojeg je Nokia blokirala kako se čini točno pred objavljivanje. Naime radi se o MeeGo uređaju, nasljedniku Nokije N9, koja je na fotografijama potpuno funkcionalna a trebala je izaći pred kraj 2011. godine. Ovaj uređaj bi bio logična nadogradnja svih koji su željeli fizičku qwerty tipkovnicu, no Nokia je odlučila stopirati ovaj projekt. Samo kučište je dizajnirano poput Nokije N9/Lumije 800/900 (ako zanemarimo tipkovnicu), dok su unutrašnje specifikacije jednake Nokiji N9. Možda je samo pitanje vremena hoće li se pojaviti koja WP8 lumija u ovakvom obliku.

Na fotografijama vidimo uređaj sa rozim kučištem i crnim zaslonom te se vjerojatno radi o prototipu. Uređaj bi vjerojatno još bio dostupan i u plavoj boji. Šteta!

 

Via Mynokiablog


 • Imao sam C7 Belle, N8 Belle, N9 i sada Lumiu 800. Od n8, n9 do sada Lumie 800 je proslo vremensko razdoblje od 3 mjeseca i zakljucak je sljedeci.: MeeGoo je najbolji i najintuitivniji softwer s kojim sam se ikada susreo. Iako je imao nekih mana iskljucivo po pitanju komotnih sitnica i nije najbrzi zbog procesora 1GHz, smijem reci da je MeeGoo ili Hartman PR 1.2/3 najrevolucionarniji user frendly interface koji trenutno postoji na trzistu. Misljenja sam kako je stopiran radi potpisivanja ugovora Nokie s Microsoftom. Deset godina je jednostavno ispred IOSA,, BBosa, Androida pa smiem reci i Microsofta WM 7.5. Tog su vjerojatno bili svjesni i u Microsoftu pa radi boljih prodajnih rezultata je odluceno u korist novog partnerstva,Zao mi je kao i svima koji imaju ili su imali priliku se podruziti sa MeeGoo’om. Cvrsto vjerujem kako MeeGoo nije odumro nego je stavljen na stranu pod TOPSECRET i samo ceka pravi trenutak za ponovni izlazak na trziste, nece skoro ali toliko je dobar da ….je logicno da bude.
  Symbian Belle, svi pljucaju po njemu ali iskreno sam uvijeren iz prve ruke kako mu Android, kojeg takodjer koristim( zadnju inacicu ), iako je na prvu vizualno malcice atraktivniji,, slobodno se moze reci kako moze i je uvijek samo drugo mjesto i to iza toliko pljucanog Bellea. Sjecam se jos Anne, zbog kojeg sam mobitel u nekoliko situacija skoro polomio i nepouzdanosti zbog kojeg sam se skoro i odrekao Symbian mobitela…no, stjecajem okolnosti sam nadogradio softwer na Belle i gle cuda, istinski sam se zaljubio u svoj omrazeni omrazeni Nokia mobitel ( c7 ).
  N8 poput c7 sa Bellom nije potrebno spominjati, svi superlativi koje sam neaveo stoje i za N8 plus ta ludilo kvalitetna Carl Zeiss optika, N9 ….nije toliko jak u fotografiji iako je napredniji za godinu dana. Znaci MeeGoo je nesto sto kada zavolite, zaboravite na sve ostalo i pitanje je vremena kada ce se vratiti. Vjerojatno kada i ako se prekine suradnja sa Microsoftom.
  U svakom slucaju slazem se sa zavrnim zakljuckom autora teksta iznad, steta, da bas, je prava steta sto zbog eura i zarade smo primorani se prilagoditi necemu jos dovoljno nerazvijenom. WM 7.5 mi se cini uz sve pluseve koji dolaze s njim samo kao Beta verzija ….WM8.


  • Hvala na kratkoj recenziji, he he. Slažem se i mislim da je Meego jako dobro dizajniran, odnosno harmattan.


   • Hvala..nisam pogledao post, zadnje tri godne, pa eto hvala…
    No cini mi se kako sam bio u pravu, danas je megoo evouliran i ..zapakiran u Jolla uredjaje. 😊

 • graffiti

  stvarno šteta..:(