Upoznajte PureMotion HD+ zaslon Lumije 920

Lumia 920 je donijela nekoliko inovacija u svijetu mobilne industrije Osim nove Pureview tehnologije i bežičnog punjenja tu je sada jedan od najboljih zaslona kojeg smo do sada vidjeli na Nokia uređajima, PureMotion HD+.  Nokia je značajno unaprijedila IPS LCD zaslone tako što je povećala odaziv svakog piksela čime se izbjegava mutna slika prilikom gledanja videa i dobiva zaslon visoke rezolucije. Povećanjem napona se ubrzava kretanje piksela bez veće potrošnje energije, a razliku između uobičajenog i Puremotion HD+ zaslona možete vidjeti na grafu ispod.

Nokia je promijenila i rezoluciju zaslona koja sada inosi 1280 x 768 (što je nešto više od HD rezolucije) i daje omjer 15:9, što na kraju daje gustoću piksela na zaslonu od 332 PPI. Tako se dobio veći broj detalja na zaslonu prilikom pregledavanja fotografija ili surfanja internetom.

Nokia je unaprijedila Clear Black filter s kojim je sada vidljivost na otvorenom i osvjetljenom prostoru još veća. Zaslon Lumije 920 je znatno bolji od zaslona Lumije 900 koja ima jedan od boljih zaslona današnjice.

Također je poboljšana osjetljivost zaslona tako da je sada uređaj moguće kontrolirati osim prstom i olovkom za zaslon, čak  sa noktom i rukavicama što do sada nije bilo moguće kod standardnih kapacitivnih zaslona kod većine proizvođača.

Pogledajte dva demo videa Lumije 920. Na prvom videu pogledajte usporedbu zaslona iPhona 4S i Lumije 920 uz demonstraciju još nekih karakteristika L920.

 

Drugi video prikazuje kontroliranje zaslona Lumije 920 s rukavicom.

 

Via Nokiapoweruser