Video: Nokia Lumia 920 – stabilizacija fotografije i Puremotion HD+ zaslon

Lumia 920 donijela je nekoliko inovacija u pogledu kamera tehnologije. Prvi puta se susrećemo sa Pureview tehnologijom koja nije nabildana megapikselima a daje vrhunske fotografije. Osdim široke aperture kamere, velika stvar je i stabilizacija kamere koja je kod Lumije 920 trenutno na vrhuncu. Kako bi video i fotografija bili mirni Nokia je upotrebila niz opruga koji dodatno stabiliziraju sam modul kamere. Umjesto da se pojedini djelovi fotoaparata pomiću i čine fotografiju mirnijom, kod Nokije Lumije 920 se cijeli modul pomiče što e precizno kontrolirano a pokreti uređaja mjereni uz pomoć ugrađenog žiroskopa.

Sama Pureview tehnologija je otišla u drugu fazu gdje više nije bitan broj megapiksela već i ostali parametri poput široke leće uređaja, velike aperture, same tehnologije stabilizacije i nove serije LED bljeskalica koje su znatno unaprijeđene.

Više o pureview tehnologiji, stabilizaciji fotografija, osvjetljenju i ostalim aspektima dobre fotografije možete pronaći ovdje.

 

U drugom videu saznajte malo više o PureMotion HD+ zaslonu koji daje vrhunski prikaz boja i općenito svih multimedija na Lumiji 920

 

Via Nokiapoweruser