Windows Phone 8 krenuo put proizvođača mobilnih uređaja

Windows Phone 8 je napokon napustio Microsoftov razvojni centar i spreman je za put kod proizvođača mobilnih uređaja. Na naslovnoj fotografiji vidimo kako Terry Myerson, korporacijski predsjednik Microsoft-a, potpisuje pano WP8 platforme čime je označio početak distribucije WP8 platforme proizvođačima. Ovo je odlična vijest za samu Nokiju jer bi uskoro mogla početi plasirati uređaje na tržište. Najraniji spomenuti datum dolaska Lumije 920 na police je 21.10.,  kada bi se navodno trebala pojaviti kod At&t operatera, no malo je vjerojatno da će se to dogoditi tada. Za sada je izgledniji 02.11. što je već prije saznao theVerge, a poslije Amerike bi se Lumia 920 (i Lumia 820) trebali početi prodavati u većim državama diljem kugle.

A što se tiče naših krajeva, T-mobile je još uvijek u pregovorima s Nokijom za plasiranje novih Lumija. Navodno su za sada u ponudu uvrstili samo Lumiju 820, a pregovori još traju za Lumiju 920 kako prenosi WMPoweruser.

 

Via NokiaInnovation

 • aallen

  Samo da se u VIP-u ne dogodi ko sa prošlim Lumijama. Lumiju 800 imaju,a Lumiju 900 nemaju!?!?!?


 • Je imaš pravo. Nisam od davna na vipu pa zaboravih. U biti je problem šta je t.mobile mnogo veci u Europi pa jos pregovaraju, dok je Vodafone odma prista na uvjete Nokije. Ma operateri nisu nikad na gubitku…

 • aallen

  Kad če VIP počet pregovore?


  • Vip nije imao u planu Lumije. Ništa nisam čuo za njih.

   • stipe1906

    Pa Vip je strateski partner Vodafonea , a Vodafone je potvrdio dolazak l920 . Pa mozda i u Vipa dodje L920 . Jer u njemackoj je Vodafone prvi najavio da ce nositi l920 , a T-mobile da ce 820 pa je tako nastala zbrka oko pregovora .

 • Lex

  Hmm a kada će 7.8 napustiti M$ i sletiti na moju 710 🙂


  • WP 7.8 bi trebao doći kada i WP8. Sad kad su ga zgotovili, ne vjerujem da će proći puno vremena do puštanja WP 7.8