WP platforma će uskoro preteći RIM u Europi

Windows Phone platforma polagano napreduje u Europi te će uskoro preteći RIM koji se nalazi na trećem mjestu zastupljenosti softvera iza Androida i iOs-a. Dobra vijest za Nokiju je da je Lumia 610 jedan od glavnih nosioca dobre prodaje WP platforme.Prema istraživanju tvrtke Kantar, WP platforma  ima u prosijeku 5 % zastupljenosti tržišta diljem Europe što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja skok od 31,6 %, dok je RIM pao sa 12,2 % na 6,4 % zastupljenosti. Primjerice u Italiji WP platforma već ima 10% zastupljenost što je najviše od svih država u Europi.

Uređaji nižeg cjenovnog razreda poput Lumije 610, najviše doprinose rastu te platforme zbog dobrog omjera uloženog i dobivenog, a sigurno će taj omjer biti većiu korist dobivenog kada na svjetlo dana dođu WP8 uređaji nižeg cjenovnog razreda.

Via NPU

  • Hrvoje

    Bilo bi čudno da ne može biti bolja od RIM platforme,iako ovaj novi Rim Os mi uopće ne izgleda loše.Morat će se WP jako potruditi da se približi Androidu i iOS.Nadam se da će WP biti dobar jer mi se sviđa,ali MS kao da ne može pratiti Nokiu koja je jako dominantna.Imaju puno više za dati i izgubiti od MS.Nažalost.


  • Ispalit ću ovu ultra tanku tipkovnicu, ima tipfelera miljun, he he. Inače, kada dođu WP8 Lumije narast će zastupljenost na 31 % 😉

  • stipe1906

    Ja mislim da je wp platforma skocila za 31% , a ne na 31% iako bi to bilo super :).