Ispod super osjetljivog zaslona Lumije 920 su isto tako osjetljive kapacitivne tipke

Već smo mogli vidjeti kako Lumijom 920 možemo upravljati rukavicom, vilicom pa čak i bananom. No pitanje je što će nam super osjetljivi zaslon bez super osjetljivih kapacitivnih tipki?! Jer ako ne budemo trebali skidati rukavice da bi poslali poruku a budemo morali skidati da bi išli unatrag ili na početni zaslon, onda nismo puno napredovali s tom tehnologijom. Slijedeći video otkriva da su kapacitivne tipke ispod zaslona jednako super osjetljive kao i sam zaslon. Obratite pozornost na dugo držanje lijeve tipke i pokretanje taskmanagera.

 

Youtube link.

 

No dolazimo do drugog problema koji se proteže blogovima, a to je hoće li se zaslon Lumije 920 paliti u đepovima i tako dodatno trošiti bateriju zahvaljujući svojoj super osjetljivosti? Premda zvuči moguće, da bi se aktivirao zaslon potrebno je ili primiti nekakvu poruku ili pritisnuti tipku za otključavanje. No opet treba prstom otklizati početni zaslon put gore kako bi se zaslon aktivirao. Nadalje, nakon podosta komentara na ovu temu, Nokia je dala sužbeno stajalište i objašnjenje kako dodatnog pražnjenja baterije uslijed slučajnog pokretanja zaslona nema te u testiranjima nije utvrđen taj problem. Nokia je posebno dizajnirala softver za Lumiju 920 koji sprječava takav problem. Zaslon će zasvijetliti samo ako dođe nekakva obavijest ili ako se slučajno dotakne tipka za otključavanje, ali će potom opet otići u stanje pripravnosti.

“While the Lumia 920 and Lumia 820 both enjoy super sensitive touch, the firmware has been configured to avoid accidental activation of the display.  In testing this has not proven to be an issue or to cause unwanted battery drainage.

What has been configured to stop it happening?

The firmware requires a ‘landing event’ to move into active mode and without a repeat of that landing event will eventually return into sleep mode.”

Via 1 2 3