Nokia i EA objavili još dvije igre ekskluzive za Lumia uređaje

Nokia i Electronic Arts poznatiji po kratici EA su objavili još dvije XBox Live igre koje će doći ekskluzivno na Nokia Lumia uređaje, Risk i Connect 4. Igre su dostupne u sklopu Nokia Collection aplikacija.

Risk ili nama poznatija po prevodu Rizik je stara igra koja jepretočena na mobilne platforme a zahtjeva razvijanje strategije. Igru možete preuzeti skeniranjem koda.

 

Connect 4 je također stara zabavna igra u kojoj je bit spojiti 4 pločice na matrici. Sličnu igru imaju i Symbian uređaji a napravili su je Offscreen Technologies. Igru također možete preuzeti skeniranjem sljedećeg koda:

Premda je ekskluziva određenih aplikacija jedna od privilegija Nokije unutar WP ekosustava neki ljubitelji Windows phone platforme već pišu peticije protiv ovakvih dogovora te prednosti koje Nokia ima nad ostalim proizvođačima. Međutim Nokia je potpisivajući ugovor pristala na značajne ustupke te značajno promijenila svoje poslovanje i odrekla se svega ostalog kako bi podigla WP platformu koja je bila gotovo na izdisaju. Čak se vidi kako je Nokia posudila svoj dizajn profiliranju WP uređaja. Kako sada izgleda Nokia dobro stoji u cijelom WP ekosustavu a biti će sve bolje sa novim Nokia aplikacijama i uređajima. Više o pritužbama pročitajte na NokiaInnovation blogu.

 

Via