Usporedba kamera Nokije Lumije 920, Nokije 808, HTC-a One X i Samsunga Galaxy S III u uvjetima slabijeg osvjetljenja

Test-mobile.fr je napravio odličan test noćne fotografije, odnosno u uvijetima slabijeg osvjetljenja između Nokije 808, Nokije Lumije 920, Samsung Galaxy S III i HTC One X. Premda je Nokia Lumia 920 posebno optimizirana za noćnu fotografiju možda usporedba nije dobra, ali Lumia 920 je pametni kamera uređaj kao i svaki drugi, sa određenim performansama kamere koji daju vrhunsku fotografiju te je Nokia ne reklamira kao uređaj za noćnu fotografiju.

Naslovna fotografija je snimljena Lumijom 920.

Naravno između ovih svih uređaja, uz počast Nokiji 808, Lumia 920 je jasno odnijela pobjedu. Široki otvor blende te optička stabilizacija samog modula kamere jednostavno daju izvrsne noćne snimke.

Prvi duel je između starih rivala, odnosno Nokije 808 i SGS III, gdje je jasno 808 napravila mnogo bolju fotografiju.

Nokia 808 Pureview

Samsung Galaxy S III

Sada pogledajte umanjene fotografije pojedinih aktera. Na prvom testu Nokia 808 ima jasno definiranu sliku ali daleko prednjači Lumija 920.

Na drugom testu jedino uz pomoć HDR opcije se nekako mogu izvući jasni obrisi na fotografiji ali naravno Lumia 920 i dalje debelo prednjači nad svim ostalim uređajima.

Cijeli test možete vidjeti na mobile-test.fr stranicama, gdje možete pogledati fotografije u izvornoj veličini. Za kraj ostaje pitanje što bi bilo kada bi Nokia povećala broj piksela, na recimo 16 ili 21 MP na iste karakteristike kamere Lumije 920?. Povećanje bez gubitka kvalitete je definitivno jedna dobra opcija koja nedostaje Lumiji 920. No onda bi imali ultimativni fotoaparat, pa ne bi kupovali novije uređaje…

Via