Video: Pogledajte budućnost Nokia mapa

navteq-true-car-1024x577

Nokia odnosno Navteq su napravili korak dalje u poboljšavanju iskustva navigacije sa Nokia mapama, te će poput Google Street View-a kreirati svoje 3D mape visoke kvalitete. Kako bi osigurali točnost i preciznost 3D mapa Nokia koristi nekoliko naprednih tehnologija spojenih u jedan zajednički naziv, Navteq True.

3d-visualization-1024x576

Navteq True tehnologija je montirana na automobil a se sastoji od

  • 360° LIDAR-a, odnosno rotirajućeg lasera koji hvata 1.3 milijuna 3D digitalnih 3D podataka svake sekunde, čime se kreira virtualni 3D model svijeta koji na okružuje
  • Lokacijskih senzora: GPS i inercijski mjerni uređaj razvijen za vojsku koji mjeri brzinu, orijentaciju i gravitacijsku silu koja djeluje na vozilo koje snima okolinu, kako bi dobili što preciznije podatke za 3D model.
  • Panoramskih kamerea: Ove kamere snimaju fotografije u 360° koje su sinhronizirane za točkama 3D modela koje je snimio LIDAR— a tako dobivamo pravu sliku svijeta okolo nas
  • Kamera visoke rezolucije okrenute u različitim smjerovima: Kamere visoke rezolucije nam daju uvid u svaki detalj kako bi se što bolje okolina pretočila u 3d mape i na kraju sve bilo dostupno krajnjim korisnicima.

Pogledajte demo video koji ukratko pojašnjava Navteq True.

Youtube.

Via