WP platforma će uskoro preteći RIM u Europi

Windows Phone platforma polagano napreduje u Europi te će uskoro preteći RIM koji se nalazi na trećem mjestu zastupljenosti softvera iza Androida i iOs-a. Dobra vijest za Nokiju je da je Lumia 610 jedan od glavnih nosioca dobre prodaje WP platforme.Prema istraživanju tvrtke Kantar, WP platforma  ima u prosijeku 5 % zastupljenosti tržišta diljem Europe što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja skok od 31,6 %, dok je RIM pao sa 12,2 % na 6,4 % zastupljenosti. Primjerice u Italiji WP platforma već ima 10% zastupljenost što je najviše od svih država u Europi.

Uređaji nižeg cjenovnog razreda poput Lumije 610, najviše doprinose rastu te platforme zbog dobrog omjera uloženog i dobivenog, a sigurno će taj omjer biti većiu korist dobivenog kada na svjetlo dana dođu WP8 uređaji nižeg cjenovnog razreda.

Via NPU

 • Stinger

  I’m hoping HMD Global will be this transparent, but I doubt it. I still haven’t been able to discern how many Nokia 6 units have been shipped.

  The Nokia N9 I strongly suspect was a HUGE sales hit for Nokia, but Stephen Elop wanted to go with windows. The N9’s sales success would have been a strong argument to use Meego instead of Windows Phone. Meego is the best operating system I have ever used. I miss it!


  • We will never know how good or bad the sales were. HMD is privately owned and they won’t be that transparent. In fact, they only have to publish yearly reports to Finnish authorities and that’s publicly available.

 • Hrvoje

  Bilo bi čudno da ne može biti bolja od RIM platforme,iako ovaj novi Rim Os mi uopće ne izgleda loše.Morat će se WP jako potruditi da se približi Androidu i iOS.Nadam se da će WP biti dobar jer mi se sviđa,ali MS kao da ne može pratiti Nokiu koja je jako dominantna.Imaju puno više za dati i izgubiti od MS.Nažalost.


 • Ispalit ću ovu ultra tanku tipkovnicu, ima tipfelera miljun, he he. Inače, kada dođu WP8 Lumije narast će zastupljenost na 31 % 😉

 • stipe1906

  Ja mislim da je wp platforma skocila za 31% , a ne na 31% iako bi to bilo super :).