Nokia je kupila tvrtku EarthMine kako bi parirala Googleu u 3D mapama

Nokia je u području navigacije uvijek bila jaka, a u posljednje vrijeme se nalazi u samom vrhu zajedno sa Google-om koji je poznat po svojim Google Maps i ostalim proizvodima vezanim uz lokaciju te nešto manje uz navigaciju. Nokia je akvizicijom Navteq-a napravila odličan posao koji joj se napokon isplatio jer usluge navigacije koriste, Yahoo, Mercedes, WP8 kao i Microsoft te mnoge druge kompanije. No ipak u 3D pogledu kao i na uličnoj navigaciji Nokia zaostaje za Google-om. No Nokia je odlučila i na tome poraditi te je kupila EarthMine kompaniju koja ima iskustva u 3D mapiranju te proizvodji hardvera i softvera za mapiranje. Kompanija EarthMine je smještena u gradu Berkley, u Kaliforniji te će Nokiji pomoći u izradi 3D mapa ulica gradova kao i u sklapanju tih mapa.

Nokia To Acquire earthmine Inc.

BERKELEY, CA – November 13th, 2012 – earthmine Inc. announced today that it is has entered into an agreement to be acquired by Nokia. earthmine, based in Berkeley, California, is a privately-owned company that develops a powerful end-to-end 3D street level imaging solution – from collection hardware to processing workflows, cloud hosting and client software.

The earthmine team is expected to join the Nokia Location & Commerce business and Berkeley, California will become a key site for the development of 3D reality capture technology.

“We are very excited to be joining Nokia – a company with a huge presence and vision in mapping,” said John Ristevski, co-CEO of earthmine Inc. “We could not hope for a better place to fulfill and accelerate our mission of indexing the world in 3D.”

Nije poznato koliku cifru je Nokia morala izdvojiti za pripajanje ove tvrtke ogromnom ekosustavu navigacije i lociranja kojeg je Nokia izgradila.

Via