Damian Dinning napušta Nokiju

Na veliku nevjericu svih Nokia fanova, kamera mag Nokije, Damian Dinning nakon 8 godina napušta Nokiju. Vjest je prenio britanski amateurphotographer blog, a nisu poznati razlozi osobnog napuštanja Nokije. Nakon što se 2004. godine priključio Nokiji, Damian Dinning je svojim radom promijenio smijer kretanja mobilne industrije, odnosno unaprijedio fotografiju u Nokia uređajima. Svoje iskustvo je prije dolaska u Nokiju stekao u Minolti  UK i Eastman Kodaku.

Evo što je Nokia UK objavila: ‘Following the relocation of key strategic roles to Finland, and with great reluctance, Damian Dinning has made a personal decision to leave the company effective 30 November 2012.’

Damian Dinning je odgovoran i za razvoj Pureview tehnologije koja je kulminirala u Nokiji 808 sa 41 MP senzorom kamere te Lumiji 920 sa novim aspektom Pureview tehnologije.

Također Nokia dodaje:  ‘During the past nine years, [Damian] has made many innovative and valuable contributions to Nokia, most recently as a lead program manager in our Smart Devices business. We thank him for his service to the company and certainly wish him the best.’

Nokia ima široki spektar stručnjaka za fotografiju i zasigurno će se nači kvalitetnba i dostojna zamjena za Damiena, ali zasigurno njegov odlazak neće proči nečujno, i pasti će teško Nokiji. Sa 30.11.2012. prestaje njegov angažman unutar Nokije. Neka mu je sa srećom gdje god otišao :).

Via