Recikliranje starih Nokia uređaja

Nokia Indija je objavila video na temu recikliranja Nokia uređaja. Kod njih, za svaki reciklirani uređaj Nokia posadi jedno stablo. Nokia tako i dalje nastavlja ulagati u “zelenost” svojeg imena te je jedna od vodećih kompanija po ekološkoj osvještenosti i održivom razvoju. 

Youtube

U videu se jasno vidi kako je u koš za recikliranje ubačena stara Nokia 3310. Isto je iskorištena kao simbol za reciklažu na stranicama Nokije Hrvatska, a po svim pričama 3310 je sve samo ne za reciklažu :). I definitivno, ona vrijedi barem dva stabla 🙂 !

Nokia Indija je napravila hvale vrijednu akciju, no što je sa recikliranjem mobilnih uređaja u Hrvatskoj? Koliko smo upoznati, a slobodno nas nadopunite u komentarima, Tele2 je imao akciju prikupljanja starih mobilnih uređaja uz ostvarenje popusta za kupovanje novog. Jednako tako je i Nokia Hrvatska jedno vrijeme poticala reciklažu mobilnih uređaja. Danas na njihovim stranicama stoje kratka uputstva o recikliranju, ali nema konkretnih informacija o mjestima odlaganja uređaja.

Jeste li ikada reciklirali staru Nokiju, ili ih iz sentimenta držite u ladicama?

 

Via