Glasine: Nokia Tablet će imati USB i HDMI utor

nokia-windows-8-tablet1

Krenule su ponovno glasine o Nokia tabletu koji bi trebao službeno biti predstavljen svijetu na Mobile World Congress-u u Barceloni 2013. godine. Glasine dolaze od the Verge magazina pa premda su glasine, the Verge je znao ubosti par dobrih u posljednje vrijeme. Pa krenimo. Navodno bi tablet trebao imati USB i HDMI utor što je definitivno osvježenje u svijetu tableta. Microsoftov Surface je donio USB utor, a Nokia je odlučila otići još jedan korak dalje što je definitivno pohvalno. Vjerojatno se radi o taletu sa 10 inčnim zaslonom, sličnim Surface tabletu, a imati će podršku za mreže. U početku će biti predstavljen za At&t operatera kako tvrdi the Verge.

Jedna od većih novotarija je i navlaka tableta koja će se slično kao kod Surface tableta omotati oko tableta te će služiti kao podloška i tipkovnica. Također je navlaka opremljena baterijom koja će davati struju kada baterija tableta bude gotovo ispražnjena.Navlaka će imati dodatna dva USB utora. baterija tableta bi trebala izdržati 10 sati a imati će opciju brzog punjenja što će omogućiti u kratkom vremenu punjenje do 50% kapaciteta baterije.

Nokia tablet će biti pogonjen ARM čipsetom, a verzija Windowsa će biti RT. Nokia je u početku planirala napraviti manji broj uređaja u svrhu testiranja tržišta, a vjerojatni datum predstavljanja je veljača.

U narednih mjesec dva ćemo vidjeti popriličan broj glasina. Ova zvuči poprilično realno, no imajte na umu kako je ovo glasina.

Via / Izvor