Nokia EOS će biti prva Lumia sa 41MP kamerom i aluminijskim kućištem?!

LUmia sa 41MP senzorom

Nastavljamo dalje sa glasinama o novom vrhunskom Nokia uređaju sa 41 MP senzorom. Već smo prije spomenuli da bi se nasljednik Lumije 920 mogao pojaviti na ovogodišnjem MWC-u. The Verge je iz svojih izvora saznao kako ovaj uređaj u biti nije direktni nasljednik Lumije 920 već se radi o klasi iznad (možda Lumia 1XXX serije). Nasljednik Lumije 920 će pratiti sličan dizajn kao i najavljeni EOS, a kodno ime mu je CatWalk. Uređaj kodnog imena “EOS” bi bio prvi pravi Nokia Lumia Pureview uređaj sa 41MP senzorom naslijeđenim od Nokije 808, a imao bi i novo aluminijsko kućište.

Nokia-Lumia-Pureview

Flavio, izvor iz prijašnjeg članka, je potvrdio kako će se EOS Lumia pojaviti već na ovogodišnjem MWC-u koji će se održati za gotovo mjesec dana u Barceloni.

fla_eos

EOS bi trebao doći u ponudu At&t operatera nešto kasnije ove godine, ali još uvijek nije poznat točan datum dolaska na tržište. Osim Eos-a, tijekom ljeta bi trebala biti predstavljena još jedna Lumija srednje klase. Tu nam jedino pada na pamet Lumia 7XX serije.

Što se tableta tiče, glasine su poprilično oprečne, jer smo već prije čuli kako Nokia ipak neće pokazati svoj tablet na MWC-u, dok The Verge tvrdi da bi mogla. Tu informaciju ćemo morati pričekati još malo.

nokia-design_1

Definitivno je zanimljiv naziv nove vrhunske Lumije, jer je EOS linija Canonovih fotoaparata. Možda na MWC budemo vidjeli svojevrsno udruženje snaga Nokije i Canona i stvaranja prvog DSLR mobilnog uređaja sa Canon lećama :).

Via